Auteurs

Tineke Vlaming & Saskia Beverloo

Tineke en Saskia kennen elkaar van hun redactiewerk voor de Minimuze. Eind jaren ‘90 werkten ze voor dit kwartaalblad voor Muziek-op-Schootdocenten. In 2000 ging de Minimuze op in De Pyramide, tijdschrift voor muziekeducatie voor 0-12 jarigen, beiden gingen voor de Pyramide werken. Tineke zit nog steeds in de redactie van de Pyramide, Saskia is vaste medewerker en levert jaarlijks bijdragen. Ook Tineke schrijft lessen en ze illustreert veel voor de Pyramide. Zowel Tineke als Saskia schrijven veel liedjes zelf. Ze worden behalve in hun eigen lespraktijken veel gebruikt door andere Muziek-op-Schootdocenten.

In 2006 ontstond het plan om samen een prenten-liedjesboek te schrijven. Een eerste aanzet werd gemaakt en enkele uitgevers werden aangeschreven. Die hadden echter geen belangstelling en het plan werd in de ijskast gezet. In het najaar van 2016 besloten ze de draad weer op te pakken. Uitgeverij SWP had interesse en na maanden hard werken door Tineke, Saskia, musici en de medewerkers van SWP is daar nu het liedjes-prentenboek Voor alles een liedje, zingend de dag door met muziek & spel.

Saskia Beverloo

Saskia Beverloo heeft HBO-Jeugdwelzijnswerk gedaan en zich later gespecialiseerd in Muziek voor jonge kinderen. In 1996 haalde ze haar Muziek-op-Schoot docentendiploma en is tegelijkertijd gestart met een eigen lespraktijk in Bennekom, Ede en Wageningen die in 2000 Muziekcentrum Harlekijntje is gaan heten. Inmiddels bestaat Muziekcentrum Harlekijntje uit 3 docenten en is het werkgebeid uitgebreid met Barneveld, Veenendaal en Wijk bij Duurstede.

In Utah, VS van Amerika volgde ze de Orff muziekeducatie training, in 2012 haalde ze haar Orff Schulwerk teacher certification.

Behalve Muziek-op-Schootlessen voor 0-4 jarigen met een (groot)ouder geeft ze ook lessen aan kleuters en kinderen van 6-10 jaar. Ook geeft ze geregeld workshops in kindercentra, op conferenties en studiedagen.

De ideeën voor lessen en liedjes komen vanzelf als ze aan het hardlopen is.

Tineke Vlaming

Tineke Vlaming was groepsleerkracht bij kleuters en heeft zich later gespecialiseerd in muziek met kinderen van 0 t/m 12 jaar. In 1990 haalde zij het diploma docent Muziek aan de basisschool en in 1992 het diploma docent Muziek op Schoot. Sindsdien geeft zij cursussen en workshops op kinderdagverblijven. Verder deed zij cursussen kinderkoordirectie en heeft zij ervaring met het leiden van een kindercantorij. Daarnaast is zij redactielid van de Pyramide; muziekwijzer voor VVE en basisschool, uitgave van Gehrels muziekeducatie.

Veel van haar liedjes en illustraties zijn gepubliceerd in de Pyramide en in diverse liedbundels.